Orange plánuje investovať do sietí 15 miliárd

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 11:15 • 2 min
Orange plánuje investovať do sietí 15 miliárd

PARÍŽ - Spoločnosť Orange plánuje investovať 15 mld. eur do modernizácie sietí do roku 2018. Týmto spôsobom sa chce firma odlíšiť od konkurentov v rámci cenovej vojny na domácom francúzskom trhu. Spoločnosť Orange taktiež uviedla, že potrvá do roku 2018, kým tržby a jadrový prevádzkový zisk presiahnu úroveň z roku 2014.

slovakia

left justify in out

"Chceme sa jasne odlíšiť od ostatných tým, že budeme ponúkať klientom lepšiu konektivitu,“ povedal šéf spoločnosti Orange Stéphane Richard.

 

Zároveň uviedol, že tržby spoločnosti v budúcom roku dosiahnu svoje dno. Zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) by mal podľa jeho slov dosiahnuť dno v tomto roku. Šéf spoločnosti zároveň poznamenal, že zisky firmy klesali v uplynulých piatich rokoch. Spoločnosť Orange prisľúbila, že od roku 2015 do roku 2018 vyplatí dividendy vo výške minimálne 0,6 eura na akciu.

 

Na slovenskom trhu pôsobí spoločnosť Orange Slovensko, ktorá je integrovaným telekomunikačným operátorom poskytujúcim komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina Orange.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona