Orange hľadá možnosti na afrických trhoch, chce kúpiť operácie Millicom

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 17:58 • 2 min
Orange hľadá možnosti na afrických trhoch, chce kúpiť operácie Millicom

PARÍŽ - Francúzsky mobilný operátor Orange začal informatívne rokovania so spoločnosťou Millicom International Cellular o kúpe jej operácií na niektorých afrických trhoch. Ako pre agentúru Bloomberg povedali dva nemenované zdroje, Orange má záujem najmä o Senegal, Ghanu a Čad. Ani jedna zo spoločností sa k správe nevyjadrila.

slovakia

left justify in out

Orange okrem toho hľadá nové možnosti aj vo východnej Afrike po tom, čo v novembri predal svoj 70-% podiel v Telkom Kenya spoločnosti Helios Investments. Dohoda s Millicomom by ambíciám Orange dodala nový impulz. Dôvodom môže byť aj neúspešná akvizičná ponuka Orange na divíziu telefónov spoločnosti Bouygues v hodnote 11,2 miliardy USD (10,03 miliardy eur). Millicom už Orangeu predal svoje aktíva v Kongu za 160 miliónov USD.

 

Millicom sa chce zbaviť aktív v západnej a strednej Afrike, kde sa mu príliš nedarí. Podľa jedného zo zdrojov sa spoločnosť dostáva pod čoraz väčší tlak tamojších regulačných údajov, aby rozšíril siete aj do vidieckych oblastí, ktoré zápasia s nedostatočným pokrytím. Millicom si pravdepodobne bude chcieť ponechať siete vo východnej Afrike, konkrétne v Tanzánii a Rwande.

 

Podľa zdroja agentúry Bloomberg západoafrické aktíva Millicomu pravdepodobne kúpi spoločnosť, ktorá tam už podniká. Orange pracuje v západnej Afrike vo viacerých krajinách, napríklad na Pobreží slonoviny, v Kamerune či Senegale.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies