Orange Fashion priniesla inšpirácie pred Plesom v opere, otvorí ho Sandra

NETKY.SK • 8 December 2010, 11:01 • 2 min
Orange Fashion priniesla inšpirácie pred Plesom v opere, otvorí ho Sandra

Orange Fashion priniesla inšpirácie pred Plesom v opere, otvorí ho Sandra

slovakia

left justify in out

img

Defilé impozantných večerných rób z aktuálnych kolekcií vybraných slovenských módnych tvorcov a hosťa z Českej republiky priniesla tohtoročná módna prehliadka Orange Fashion, ktorá v utorok večer (7. 11.) v bratislavskom Palugyayovom paláci už po ôsmy raz predstavila trendy nadchádzajúcej plesovej sezóny a inšpirácie od návrhárov pred 11. Plesom v opere.
V šatách známych návrhárov Michaely Ľuptákovej, Márie Štranekovej, Hany Převrátilovej, Martina Hrču, Borisa Hanečku a renomovaného českého návrhára Jakuba Polanka sa okrem modeliek predviedlo šesť dám pôsobiacich v slovenskom a českom šoubiznise - Mirka Partlová, Mária Čírová, Adela Banášová, Zuzana Smatanová, Vera Wisterová a Aňa Geislerová.
Orange Fashion je znakom blížiacej sa plesovej sezóny, ktorú 8. januára 2011 tradične v historickej budove SND odštartuje Ples v opere. Podľa Borisa Hanečku je trendom na nadchádzajúcu sezónu šedá farba. "Je veľmi kontroverzná a málokto si ju pripustí na plesovú sezónu, málokto ju vníma ako plesovú farbu, pretože všetci chcú byť farební, vyblýskaní, ale ono to niekedy končí, že sa podobajú skôr na citrónové rezy alebo punčáky ružové," uviedol pre TASR Hanečka s tým, že tento prípad je veľmi zlý.
"Dámy by si mali uvedomiť, že šedá má v sebe veľké čaro, môžete v nej vyzerať ako puťka, šedá nevýrazná myš, ale ona môže vyzerať veľmi luxusne," dodal módny tvorca, ktorý hostí prehliadky zaviedol do absolútne odlišných vôd. Prezentoval sa svojou nanajvýš extravagantnou kolekciou. "Inšpiroval som sa módou moderného súčasného Japonska a prvkami motorkárskej módy, ako sú typické kožené bundy s kovovými tudorovskými ružami," vysvetlil návrhár, ktorého modely s predĺženou siluetou znázorňovali krásu, symbolizovanú krehkou japonskou pannou, v klasických japonských bandážach v opozícii brutalite, ktorú znázorňujú motorkárske prvky.
"Ako materiál som najčastejšie používal hodváb pretkávaný kovovým vláknom so strieborným leskom, takisto som vyberal púdrové farby v odtieňoch belasej, či broskyňovej." Hviezdnou modelkou Borisa Hanečku bola aktuálna zlatá slávica Zuzana Smatanová.
Český hosť Jakub Polanka sa predstavil šatami, ktoré sú zhmotneným jeho predstavy večerných šiat pre sebavedomú ženu, ktorá vie, čo chce. "Moje šaty sú určené ženám so silnou osobnosťou. Tieto šaty im ju ešte viac zvýraznia, v žiadnom prípade ju nepotláčajú," uviedol úspešný návrhár, ktorého hlavným zdrojom inšpirácie bola Maria Callas v úlohe mýtickej Médey. Kolekcia bola v tlmených farbách s kovovými akcentmi, prevládala fuchsiová farba. Modelkou českého návrhára bola charizmatická herečka Aňa Geislerová.
S večerom bol spokojný aj generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko Pavol Lančarič, ktorý pre TASR prezradil hlavnú hviezdu Plesu v opere, ktorý otvorí plesovú sezónu na Slovensku už o mesiac. "Bude to speváčka Sandra, ktorú chronicky poznajú ľudia zo známych hitov. Vždy hľadáme speváčku, ktorá zodpovedá štandardu publika, ktoré tam je, to sú ľudia rádovo v priemere medzi 40 a 55, takže títo si ju budú pamätať všetci."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona