Oracle dá na podporu výučby informatiky v EÚ 1,4 miliardy USD

NETKY.SK • 4 December 2016, 19:51 • 2 min
Oracle dá na podporu výučby informatiky v EÚ 1,4 miliardy USD

BRATISLAVA - Európska komisia spolu s asociáciou Digitaleurope sformovala iniciatívu pre digitálne schopnosti a pracovné miesta, ktorej cieľom je zvýšiť znalosti informatiky a programovania. Spoločnosť Oracle v tejto súvislosti oznámila, že v nasledujúcich troch rokoch investuje v členských štátoch EÚ do výučby informatiky celkovo 1,4 miliardy dolárov. Informovala o tom spoločnosť Oracle na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Hlavným vzdelávacím programom spoločnosti je Oracle Academy. Spolupracuje s ním už takmer tisíc vzdelávacích inštitúcií z EÚ a podľa spoločnosti prináša znalosti informatiky takmer 3,1 milióna študentom v 110 krajinách. Ako súčasť aktuálneho záväzku vyškolí Oracle Academy v rámci EÚ ďalších 1 000 pedagógov v oblasti počítačových vied, databázových technológií a technológie Java.


Riaditeľ Digitaleurope John Higgins hovorí, že profesionáli vzdelaní v digitálnych technológiách sú rozhodujúci pre konkurencieschopnosť Európy aj jej inovačnú kapacitu. "V poslednom desaťročí stúpa dopyt po zamestnancoch so vzdelaním v odbore informatiky a schopných programovať, každoročne ide zhruba o štvorpercentný rast. Úsilie spoločnosti Oracle dostať počítačové vedy do tried v celej EÚ posilní európsku digitálnu ekonomiku,“ uviedol Higgins.


Viceprezidentka Oracle Academy Alison Derbenwick Millerová hovorí, že už na začiatku tohto roku investovala spoločnosť v USA do dvoch významných iniciatív. Jedna sa týka výučby informatiky pre každého, druhá vzdelávania dievčat v tomto odbore. Oznámenie o investovaní v členských štátoch EÚ je podľa nej ďalším krokom k realizácii záväzku, ktorý spoločnosť Oracle prijala už v roku 2013. Jeho cieľom je podporiť európskych študentov a pedagógov tak, aby mali možnosť získať znalosti potrebné v 21. storočí a vzdelanie v informatike im poskytlo príležitosti na ich ďalší profesijný rozvoj.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies