Opustil domáce väzenie a utekal aj pred políciou

NETKY.SK • 18 August 2020, 19:14 • 2 min
Opustil domáce väzenie a utekal aj pred políciou

BRATISLAVA - Česká polícia cez víkend chytila Rakúšana, ktorý bol na úteku z domáceho väzenia. Podľa spravodajského portálu iDNES.cz muža dolapili v nedeľu v okrese Znojmo.

slovakia

left justify in out

Ihneď informovali českých kolegov 
Dvadsaťdvaročný Rakúšan si násilím dal dole z nohy monitorovací náramok a následne autom smeroval do Českej republiky. Tamojšiu políciu na neho v nedeľu doobeda upozornili rakúski kolegovia. Českí policajti preto začali sledovať priechody a hľadané rakúske auto napokon spozorovali pri obci Hnanice.

 

img

 

Chytili ho na poli 

Ako uviedla hovorkyňa polície Lenka Drahokoupilová, policajti okamžite začali auto prenasledovať. Muž na úteku sa však odmietol vzdať, a keď zistil, že ho prenasleduje polícia odbočil na poľnú cestu, kde ho po zhruba dvoch kilometroch chytili.

 

img

 

Mierny trest mu neprospel

Muža v Rakúsku odsúdili na štyri roky odňatia slobody za lúpež a krádež so zbraňou a v domácom väzení si odpykával zvyšok trestu. Po dolapení na Morave ho policajti spútali a odviedli do policajnej cely v Znojme. V súčasnosti úrady pracujú na jeho vydaní do Rakúska, doplnila hovorkyňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies