Optimista Svindal verí, že stihne majstrovstvá sveta

NETKY.SK • 21 Október 2014, 12:16 • 2 min
Optimista Svindal verí, že stihne majstrovstvá sveta

INNSBRUCK - Pre Nóra Aksela Lunda Svindala sa nadchádzajúca zjazdárska sezóna skončila skôr, než sa vôbec začala. Tridsaťjedenročný univerzál na lyžiach si uplynulú sobotu pri futbale roztrhol achilovku a prvá pooperačná diagnóza znela minimálne tri mesiace rehabilitácie a stop na celú sezónu. Svindal nezúfa. Je optimista a verí, že na februárových majstrovstvách sveta v americkom Vaile (2. - 15. 2. 2015) by nemusel chýbať.

slovakia

left justify in out

"Ak sa všetko bude vyvíjať podľa plánu, čiže s maximálnou rýchlosťou, mohol by som byť vo februári naspäť. Musím byť však stopercentne fit a konkurencieschopný, aby som mohol bojovať o niektorú z medailí," povedal Svindal na stretnutí s novinármi v rakúskom St. Leonharde, kde sa nórske družstvo pripravuje na začiatok sezóny. Pred zástupcami médií sa objavil s barlami a dlahou na ľavej nohe. Svindal priznal, že vzhľadom na závažnosť svojho zranenia cítil iba minimálnu bolesť. "Ani po operácii som nič zvláštne nepociťoval. Zostal som prekvapený, keď mi lekári oznámili, že to mám roztrhnuté," uviedol Svindal na portáli ORF. 

 

Päťnásobný majster sveta a držiteľ kompletnej medailovej zbierky zo zimných olympijských hier mal už v kariére jedno ťažké zranenie. Po tréningovom páde v novembri 2007 v americkom Beaver Creeku si spôsobil hlbokú tržnú ranu na sedacom svale, zlomil si lícnu kosť a nos a musel vtedy vynechať zostávajúcu časť sezóny 2007/2008. Vrátil sa však silnejší a odhodlanejší a o rok neskôr sa stal druhý raz v kariére držiteľom veľkého glóbusu za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári. Nie je vylúčené, že sa mu to môže opäť 

"Aksel má výnimočnú kondičku. Jeho fyzický stav v maximálnej záťaži niekoľkonásobne prevyšuje kondíciu obyčajného človeka. Ten by musel za normálnych okolností chodiť s barlami deväť mesiacov,“ povedal povzbudzujúco šéftréner nórskych zjazdárov Haavard Tjörhom. Práve Svindal bol v uplynulej sezóne hlavným konkurentom Rakúšana Marcela Hirschera v boji o veľký krištáľový glóbus vo Svetovom pohári. Napokon skončil druhý 131 bodov za Hirscherom. Skvelému Rakúšanovi teraz odpadol veľký konkurent v boji o celkové sezónne víťazstvo. Tréner Tjörhom dodáva, že zranenie Svindala je veľká strata pre nórsky tím nielen z výsledkového pohľadu. "On je aj veľký motivátor. Dobrou náladou a optimizmom dokáže potiahnuť za sebou aj ostatných členov tímu, ako napríklad Kjetila Jansruda,“ uviedol Tjörhom. 

 

Svindal počas úvodného víkendu Svetového pohára 2014/2015 v rakúskom Söldene (25. - 26. 10.) napokon nebude chýbať. Síce s barlami, ale typickým úsmevom, by mal absolvovať viaceré vopred dohodnuté marketingové a mediálne akcie a až potom odletí do Osla, kde začne s rehabilitáciou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies