Opstelten: Haváriou na Ukrajine sa nebude zaoberať Medzinárodný trestný súd

NETKY.SK • 30 Júl 2014, 17:30 • 2 min
Opstelten: Haváriou na Ukrajine sa nebude zaoberať Medzinárodný trestný súd

AMSTERDAM - Nie Medzinárodný trestný súd so sídlom v Haagu, ale zrejme Holandsko alebo Malajzia budú konať vo veci havarovaného civilného dopravného lietadla spoločnosti Malaysia Airlines, v ktorého troskách prišlo na východe Ukrajiny o život všetkých 298 ľudí na palube.

slovakia

left justify in out

Väčšinu z nich tvorilo 193 občanov Holandska.
     

Vyplýva to z dnešného vyhlásenia holandského ministra spravodlivosti a vnútornej bezpečnosti Iva Opsteltena, ktorý napísal zákonodarnému zboru krajiny list a požiadal, aby tribunálu pre vojnové zločiny a zločiny proti ľudskosti predložili výlučne tie kauzy, v ktorých zainteresované štáty nechcú alebo nedokážu postupovať. Informácie priniesla tlačová agentúra Reuters.
     

Opstelten sa však domnieva, že spomínané možnosti sa na kauzu leteckej havárie na východe Ukrajiny nevzťahujú.
     

Holandské grémium poverené vyšetrovaním katastrofy v týchto dňoch informovalo, že dostalo značné množstvo dôkazového materiálu zo zdrojov mimo Ukrajiny, preto nebude nevyhnutne potrebné dostať sa na miesto dopadu trosiek lietadla, ktoré je pre ťažké boje v oblasti aj naďalej nedostupné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies