Opravy diaľnic v Bratislave môžu stáť do 4,5 mil. eur

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 12:15 • 2 min
Opravy diaľnic v Bratislave môžu stáť do 4,5 mil. eur

BRATISLAVA - Opravy vozoviek diaľnic v Bratislave a na okolí počas štyroch rokov by mohli stáť do 4,5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 5,4 mil. eur vrátane dane.

slovakia

left justify in out

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) už vyhlásila výzvu na predkladanie ponúk na uskutočnenie prác. Ide o úseky diaľnic D1 Pečňa (Petržalka) - Senec, D2 križovatka Lamač - štátna hranica Slovenska s Maďarskom a D4 od hranice s Rakúskom po križovatku Jarovce.


"Predmetom zákazky sú opravy vozovky (veľkoplošné aj lokálne) v správe Strediska správy a údržby diaľnic 2 Bratislava, výmenou degradovaných vrstiev krytu vozovky technológiou hutnených asfaltových zmesí," oznámili diaľničiari. Cieľom opráv je zlepšenie prevádzkovej spôsobilosti krytu a kvalitatívnych podmienok. Lehota na predkladanie ponúk je 18. augusta.


Na údržbu vozoviek uvedených úsekov diaľnic D1, D2 a D4 v správe bratislavského strediska plánuje NDS dať za štyri roky predbežne 650 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (780 tis. eur s daňou). Výzvu na predkladanie ponúk na tieto práce už tiež vyhlásila. V tomto prípade treba ponuky predkladať do 14. augusta.


Súvislá údržba vozoviek úsekov rýchlostných ciest R2 a R4 v pôsobnosti strediska správy Košice za štyri roky má stáť predbežne 331 tis. eur bez dane (397 tis. eur s daňou). Vyplýva to z ďalšej zverejnenej výzvy na predkladanie ponúk, termín na predkladanie ponúk je 19. augusta. Diaľničiari zároveň pripravujú súťaž na opravy vozoviek úsekov D1 v správe strediska Trnava. Predpokladaná cena prác na štyri roky dosahuje 5,5 mil. eur bez dane (6,6 mil. eur s daňou).


Na opravy a údržbu diaľnic a rýchlostných ciest v tomto roku by podľa rozpočtu ministerstva dopravy malo ísť 74 mil. eur, z toho z vlastných zdrojov NDS 45 mil. eur a zo štátneho rozpočtu 29 mil. eur. V porovnaní s vlaňajším rozpočtom je to o 5 mil. eur viac.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies