Opravy ciest I. triedy môžu stáť predbežne 5,1 mil. eur

NETKY.SK • 30 September 2014, 12:47 • 2 min
Opravy ciest I. triedy môžu stáť predbežne 5,1 mil. eur

BRATISLAVA - Slovenská správa ciest (SSC) plánuje veľkoplošné opravy vozoviek na cestách I. triedy. Predpokladaná cena stavebných prác plánovaných na dva roky je 5,1 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z výzvy na predkladanie ponúk, zákazka je rozdelená na štyri časti podľa pôsobnosti regionálnych organizačných zložiek Slovenskej správy ciest. Otváranie ponúk je plánované 13. októbra, rozhodovať bude ekonomicky najvýhodnejšia ponuka, pričom najnižšia cena má relatívnu váhu 80 zo sto bodov.

 

Uchádzači majú preukázať, že v rokoch 2011 až 2013 dosiahli na cestných stavbách pri sanácii krytov vozoviek obrat v celkovej výške aspoň 7,5 mil. eur. Požadovaný objem uskutočnených prác v uplynulých troch rokoch je 5,1 mil. eur bez dane. Aspoň dve stavby musia mať vyššiu hodnotu ako 1 mil. eur bez dane. 

 

Cieľom opráv je zlepšenie prevádzkovej spôsobilosti krytu vozoviek a predĺženie životnosti vplyvu porúch na nižšie položené vrstvy vozovky, podľa technických a kvalitatívnych podmienok určených v súťažných podkladoch. 

Slovenská správa ciest je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje takmer 3 500 kilometrov ciest I. triedy, jej generálne riaditeľstvo je v Bratislave, štyri regionálne organizačné zložky Investičná výstavba a správa ciest majú zastúpenie v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline a Košiciach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies