Opravili záznamník letových údajov zo zrúteného lietadla EgyptAiru

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 08:16 • 2 min
Opravili záznamník letových údajov zo zrúteného lietadla EgyptAiru

KÁHIRA - Francúzskym expertom sa podarilo úspešne opraviť poškodený záznamník letových údajov z havarovaného Airbusu A320 spoločnosti EgyptAir, ktorý sa v máji zrútil do vôd Stredozemného mora. Informovala o tom dnes stanica BBC s odvolaním sa na egyptských vyšetrovateľov.

slovakia

left justify in out

Podľa ich vyjadrenia sa "v priebehu niekoľkých hodín" začnú práce aj na druhej čiernej skrinke - záznamníku palubnej komunikácie. Oprava týchto zariadení umožní vyšetrovateľom analyzovať dáta potrebné na určenie príčin havárie letu MS804 z Paríža do Káhiry. Pri jeho havárii 19. mája zahynulo všetkých 66 osôb na palube.

 

Záznamník letových údajov i záznamník palubnej komunikácie doručili egyptskí vyšetrovatelia do Francúzska v pondelok. Francúzska prokuratúra medzitým začala vyšetrovanie havárie ako prípad neúmyselného zabitia, keďže dosiaľ neexistujú dôkazy, ktoré by toto nešťastie spájali s teroristickým činom.

 

Čierne skrinky vytiahli pátracie tímy z časti vraku lietadla približne 290 kilometrov severne od egyptského pobrežia z hĺbky zhruba 3000 metrov pod hladinou. Zatiaľ sa vie iba to, že krátko predtým, ako došlo k prerušeniu signálu s lietadlom, sa na toaletách a v priestore elektrotechniky pod kokpitom aktivovali senzory dymu.

 

Na základe radarových údajov sa lietadlo stočilo o 90 stupňov doľava a následne o 360 stupňov doprava, pričom kleslo z 11.300 metrov do letovej hladiny 3000 metrov a následne sa dispečerom stratilo z monitorov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona