Oprava diaľničného mosta v Podturni potrvá do konca októbra

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 10:45 • 2 min
Oprava diaľničného mosta v Podturni potrvá do konca októbra

ŽILINA/LIPTOV – Národná diaľničná spoločnosť opravuje most na liptovskej diaľnici v Podturni. Na úseku D1 medzi Liptovským Jánom a Liptovským Hrádkom preto treba až do konca októbra rátať s dopravným obmedzením.

slovakia

left justify in out

„Doprava je počas čiastočnej uzávierky presmerovaná z pravého jazdného pásu cez prejazdy stredným deliacim pásom pred mostom a za ním do ľavého jazdného pásu, kde je obojsmerná doprava,“ uviedla hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Eva Žgravčáková.


Oprava 1,2 kilometra dlhého mosta bude stáť takmer 3,5 milióna eur. Postupne vybúrajú mostný zvršok, odstránia staré zvodidlá, zábradlie, mostné betónové rímsy, oplotenie, mostné závery a rozoberú tiež protihlukovú stenu.

 

„Následne sa položí vyrovnávací betón, osadia sa nové mostné závery a nové odvodnenie, vybetónujú sa nové rímsy, položí sa hydroizolačné súvrstvie a kryt vozovky, osadia sa nové bezpečnostné zariadenia a znovu osadí pôvodná protihluková stena,“ dodala Žgravčáková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies