Oprava cesty v Oravskom Podzámku bude stáť 2,5 mil. eur

NETKY.SK • 6 Október 2015, 16:30 • 2 min
Oprava cesty v Oravskom Podzámku bude stáť 2,5 mil. eur

BRATISLAVA - Odstránenie havarijného stavu cesty I. triedy I/78 v Oravskom Podzámku v okrese Dolný Kubín bude stáť 2,08 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 2,49 mil. eur vrátane dane.

slovakia

left justify in out

Slovenská správa ciest (SSC) vybrala za zhotoviteľa prác spoločnosť MBM-Group, a.s. z Námestova cez priame rokovacie konanie spomedzi ponúk šiestich uchádzačov. Uvedený postup verejného obstarávania použila z dôvodu mimoriadnej udalosti pre zosuv na úseku cesty v dĺžke tristo metrov.


Zhotoviteľ má podľa zmluvy uskutočniť práce najneskôr do konca tohto roka. Bude postupovať podľa dokumentácie na stavebné povolenie v podrobnostiach dokumentácie na ponuku (realizácie stavby). Dokumentáciu vypracovala spoločnosť Maretta projekt z Dolného Kubína. Zmluvná cena stavebných prác je 1,87 mil. eur, projektovej dokumentácie 135 tis. eur a inžinierskej činnosti 75 tis. eur.


Zabezpečenie zvislého dopravného značenia na cestách I. triedy v Košickom a Prešovskom kraji za tri roky bude stáť takmer 1 mil. eur bez dane (1,2 mil. eur s daňou). Cestári pridelili túto zákazku združeniu firiem Plutko, s.r. o. Michalovce a TRIS, spol. s r. o. Košice spomedzi ponúk dvoch uchádzačov. Vyplýva to z vyhodnotenia výzvy na predkladanie ponúk zverejnenej v júli, predpokladaná cena prác bola 1 mil. eur bez dane. Predmetom zákazky je dodávka, demontáž, montáž a osadenie zvislých dopravných značiek, ako aj oprava mechanicky poškodených značiek, oprava a výmena symbolov veľkoplošných a demontáž a likvidácia poškodených značiek.


Na rekonštrukciu križovatky cesty I/75 s cestou III. triedy v Nových Zámkoch cestári vynaložia 559,6 tis. eur bez dane (671,5 tis. eur s daňou). Spoločnosť Alpine Slovakia, a.s. má práce zabezpečiť za 275 dní, teda za deväť mesiacov. Zákazku získala po vyhodnotení výzvy na predkladanie ponúk zverejnenej v marci. Ponuku predložili traja uchádzači, dvaja boli vylúčení. Predpokladaná cena prác bola 714,5 tis. eur bez dane. Investícia by mala byť financovaná s využitím peňazí Európskej únie.


Slovenská správa ciest je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje cesty I. triedy a vykonáva pre ne investičnú činnosť. Generálne riaditeľstvo SSC je v Bratislave, štyri regionálne organizačné zložky majú zastúpenie v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach. IVSC Bratislava má na starosti cesty I. triedy v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji, IVSC Žilina v Žilinskom a Trenčianskom kraji, IVSC Banská Bystrica v Banskobystrickom kraji a IVSC Košice v Košickom a Prešovskom kraji.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies