Oprah Winfreyová kúpi 10-% podiel vo firme Weight Watchers

NETKY.SK • 19 Október 2015, 17:17 • 2 min
Oprah Winfreyová kúpi 10-% podiel vo firme Weight Watchers

NEW YORK - Americká moderátorka a mediálna magnátka Oprah Winfreyová dnes oznámila, že kúpi 10-% podiel v spoločnosti Weight Watchers International, ktorá pomáha tisícom ľudí na celom svete, vrátane samotnej Winfreyovej, pri chudnutí. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Hodnota akcií Weight Watchers sa po zverejnení tejto informácie takmer zdvojnásobila.

 

Winfreyová sa stane aj členkou predstavenstva firmy Weight Watchers, ktorá sa okrem programu zameraného na boj s nadváhou venuje aj propagácii zdravého životného štýlu.

 

Winfreyová vo svojom vyhlásení konštatovala, že natoľko dôveruje programu Weight Watchers, že sa rozhodla investovať do spoločnosti a jej ďalšieho rozvoja. Známa celebrita pre problémy so štítnou žľazou v roku 2008 výrazne pribrala a práve program Weight Watchers jej vraj poskytol "potrebné nástroje" pre boj s nadváhou.

 

Ale voľne dostupné mobilné aplikácie, ktoré ľuďom pomáhajú zbavovať sa nadbytočných kilogramov, a tiež popularita rôznych domácich fitnes prístrojov odlákali Weight Watchers časť klientely.

 

Winfreyová oznámila, že kúpi približne 6,4 milióna akcií spoločnosti za 43,2 milióna USD (38,12 milióna eur). Akcie Weight Watchers uzavreli v piatok (16.10.) obchodovanie na burze pri cene 6,79 USD/podiel. Známa celebrita získa aj opciu na kúpu ďalšieho 5-% podielu vo firme.

 

Ak Winfreyová kúpi 15-% podiel vo Weight Watchers, stane sa druhým najväčším investorom firmy, a to po spoločnosti Invus Public Equities Advisors, ktorá na konci júna 2015 vlastnila 51,5-% podiel vo Weight Watchers.

 

Televízna hviezda bude tiež poskytovať poradenstvo Weight Watchers pri vývoji nových programov a produktov.

(1 EUR = 1,1333 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona