Oprah Winfrey bude dražiť predmety zo svojho chicagského bytu

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 16:24 • 2 min
Oprah Winfrey bude dražiť predmety zo svojho chicagského bytu

LOS ANGELES - Americká herečka a televízna moderátorka Oprah Winfrey bude v apríli dražiť množstvo vzácnych vecí, z ktorých väčšinu mala vo svojom chicagskom byte. Zisk z predaja starožitného nábytku, malieb, keramiky, oblečenia, doplnkov či pamätných predmetov poputuje na konto The Oprah Winfrey Leadership Academy Foundation, ktorá sa stará o vzdelávanie juhoafrických dievčat.

slovakia

left justify in out

Samotná aukcia sa uskutoční 25. apríla, pričom na predaj je až 571 vecí. Verejnosť si ich bude môcť detailnejšie pozrieť na výstave, ktorá sa bude konať od 16. do 24. apríla. Na predmety budú môcť záujemcovia a záujemkyne prihadzovať aj prostredníctvom internetu.

 

Za najvyššiu sumu by sa podľa aukčného domu Leslie Hindman mohol predať obraz z dielne amerického impresionistického maliara Richarda Millera s názvom Nude in Red Robe. Jeho cenu totiž odborníci odhadli na 80 až 120-tisíc amerických dolárov (v prepočte približne 75 500 až 113 300 eur). Zástupcovia aukčnej spoločnosti tiež predpokladajú, že za ďalšie maľby by mohli kupujúci zaplatiť od 20 do 40-tisíc dolárov (asi 18 900 až 37 800 eur). „Je to skvelá zberateľka, veľmi vzdelaná. Má množstvo rôznych záujmov a za tie roky sa jej podarilo nazhromaždiť veľa rôznych predmetov,“ vyjadrila sa spomínaná Leslie Hindman o 61-ročnej moderátorke, ktorej majetok odhadol magazín Forbes na tri miliardy dolárov.

 

Oprah Winfrey hrala napríklad vo filme Purpurová farba (1985), ktorý jej vyniesol nominácie na Oscara i Zlatý glóbus. Predstavila sa aj v snímkach Milovaná (1998) a Komorník (2013) či historickej dráme Selma (2014). V roku 2012 jej americká Akadémia filmových umení a vied udelila Jean Hersholt Humanitarian Award. Známa je najmä vďaka veľmi úspešnej televíznej talkšou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies