Oppermann z SPD očakáva od kancelárky Merkelovej jasnejšie postoje k Erdoganovi

NETKY.SK • 20 August 2016, 14:12 • 2 min
Oppermann z SPD očakáva od kancelárky Merkelovej jasnejšie postoje k Erdoganovi

BERLÍN - Za jasnejšie postoje nemeckej spolkovej vlády ku konaniu tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana sa pre nedeľník BZ am Sonntag vyslovil šéf parlamentnej frakcie koaličnej Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) Thomas Oppermann.

slovakia

left justify in out

"Musíme hovoriť s Erdoganom otvorene. Tzv. čistky v Turecku sú útokom na demokraciu. Želám si, aby kancelárka (Angela Merkelová) bola jasnejšia," vyhlásil popredný predstaviteľ SPD. Podľa jeho názoru by sa to však nemalo dotknúť dohody o utečencoch, ktorú považuje za zmysluplnú.

 

Vzhľadom na jestvujúce napätie v tureckej komunite v Nemecku Oppermann avizoval na začiatok septembra schôdzku stoviek poslancov tureckého pôvodu, členov zastupiteľských zborov na rôznych úrovniach, na ktorej by sa v Berlíne malo hovoriť predovšetkým o tom, čo treba urobiť pre pokojné spolunažívanie v krajine.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies