Opozičný politik Navaľnyj pôjde opäť do väzenia, opakovane porušil nariadenia o organizovaní demonštráciách

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 08:39 • 2 min
Opozičný politik Navaľnyj pôjde opäť do väzenia, opakovane porušil nariadenia o organizovaní demonštráciách

MOSKVA - Súd v Moskve odsúdil v pondelok opozičného politika a blogera Alexeja Navaľného na 30 dní väzenia.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je jeho opakované porušenie nariadení o organizácii demonštrácií, informovala večer na Twitteri priamo zo súdnej siene Navaľného hovorkyňa Kira Jarmyšová. Navaľného predtým podľa jeho manželky zadržali vo vchode domu, kde v Moskve býva, a to asi pol hodiny pred začiatkom demonštrácie, ktorú na dnes zvolal do centra Moskvy.

 

Rozhlasová stanica Echo Moskvy uviedla, že bezpečnostné zložky zadržali najmenej 750 účastníkov nepovoleného protikorupčného protestu v Moskve a približne 900 v Petrohrade.

 

Akcia v Moskve sa mala pôvodne konať na Sacharovovej triede. Organizátori sa ju však rozhodli premiestniť na Tverskú ulicu neďaleko Kremľa vzhľadom na to, že po nátlaku radnice na dodávateľské firmy nemali ako zabezpečiť pódium a ozvučenie.

 

Na 12. júna pripadá štátny sviatok Deň Ruska, ktorý je pripomienkou prijatia Deklarácie o štátnej zvrchovanosti Ruskej sovietskej federatívnej socialistickej republiky (RSFSR) v roku 1990.

Navaľnyj putoval na 15 dní za mreže aj marci, keď zorganizoval podobný protest v Moskve.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies