Opozičný líder dostal päť rokov za urážku emira

NETKY.SK • 15 Apríl 2013, 12:57 • 2 min
Opozičný líder dostal päť rokov za urážku emira

KUVAJT - Kuvajtský súd v pondelok odsúdil na päť rokov väzenia hlavného opozičného lídra a bývalého poslanca Mussaláma al-Barráka za urážku emira.

slovakia

left justify in out

 Súd ho predtým usvedčil z urážlivých vyjadrení voči šejkovi Sabáhovi al-Ahmadovi al-Sabáhovi počas verejného zhromaždenia v októbri minulého roku. "Súd odsúdil obvineného al-Barráka na päť rokov vo väzení s okamžitým účinkom," povedal sudca Waíl al-Atikí. Al-Barráka tesne po spomínanom zhromaždení polícia na štyri dni zadržala, no potom prepustila na kauciu až do procesu. Odsúdený čelí aj ďalším obvineniam vrátane účasti na protestných protivládnych zhromaždeniach. Na dnešnom pojednávaní nemal al-Barrák obhajcov, keďže tí sa vzdali obhajoby na protest proti rozhodnutiu súdu nevypočuť niektorých ich svedkov. Obžalovaný žiadal odklad, aby si mohol nájsť nového právnika, súd mu ho však nepovolil.

Kuvajtská opozícia organizovala viacero protestov proti výsledkom volieb, ktoré sa konali na základe nového volebného zákona ustanoveného emirom. Opozícia žiadala rozpustenie parlamentu, keďže vládcom uskutočnené zmeny volebnej legislatívy považuje za neústavné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies