Opozičný líder Corbyn obvinil Mayovú zo servilnosti voči USA

NETKY.SK • 12 Máj 2017, 16:06 • 2 min
Opozičný líder Corbyn obvinil Mayovú zo servilnosti voči USA

LONDÝN - Hlavný opozičný líder v Británii Jeremy Corbyn obvinil britskú premiérku Theresu Mayovú z toho, že príliš vychádza v ústrety "nevyspytateľnej" americkej vláde.

slovakia

left justify in out

Šéf Labouristickej strany to povedal v čase, keď sa ústrednými témami britskej predvolebnej kampane stáva obrana a bezpečnosť.

 

Mayová bola prvým svetovým politikom, ktorý navštívil Donalda Trumpa po jeho inaugurácii za prezidenta USA. Zdôrazňuje význam transatlantického "špeciálneho vzťahu" medzi Washingtonom a Londýnom.

 

"Čakať na to, akým smerom zaveje vietor vo Washingtone, nie je znakom silného vodcovstva. Podlizovanie sa tejto nevyspytateľnej administratíve neprinesie stabilitu," tvrdí Corbyn, ktorý bol proti inváziám do Afganistanu i Iraku. V tejto súvislosti zdôraznil, že vojenskú operáciu považuje za "poslednú možnosť" riešenia.

 

Mayovej konzervatívci vnímajú Corbynov odpor voči vojenskej intervencii a atómovým zbraniam ako jeho veľkú slabosť, ktorú sa budú snažiť využiť v predvolebnej kampani.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies