Opoziční poslanci sú ako futbalisti: Niektorí prezliekli dres aj trikrát

NETKY.SK • 5 November 2015, 10:43 • 2 min
Opoziční poslanci sú ako futbalisti: Niektorí prezliekli dres aj trikrát

BRATISLAVA - Poslanci v parlamente prestupovali ako futbalisti, podčiarkol denník Nový čas. Rekordérmi sú bývalí poslanci SaS, ktorí v priebehu volebného obdobia vystriedali tri strany.

slovakia

left justify in out

Medzi nerozhodnými vedie podľa denníka Juraj Droba, ktorý opustil SaS, aby vstúpil do NOVA a potom sa vrátil do SaS. Najviac poslancov opustilo klub SDKÚ-DS. Z opozičných strán je na tom najlepšie Most-Híd - stratil iba jedného poslanca.

 

Na kandidátku a do budúceho parlamentu sa zrejme nedostanú tí, ktorí skončili ako nezávislí a nenašli si žiadnu stranu. Sú medzi nimi aj politickí matadori ako napríklad Ivan Mikloš a Mikuláš Dzurinda.

 

img

 

Politológ Ivan Kusý tvrdí: "Ide o charakter. Či je to človek, ktorý loví v kalných vodách, alebo je to charakter, ktorý ide za princípmi. Nedá sa to ale obmedziť bez toho, aby sa obmedzovala nezávislosť poslanca".

 

Analytik Ján Baránek ich považuje za bludných Holanďanov a hovorí: "Musíme posudzovať motív za motívom. Určite by to ale nemalo byť niečo hromadné. Vždy by to malo byť niečo výnimočné. (...)".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies