Opozičné vojská sa v rámci ofenzívy na Manbidž priblížili k základni IS

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 15:01 • 2 min
Opozičné vojská sa v rámci ofenzívy na Manbidž priblížili k základni IS

BEJRÚT - Koalícia sýrskych opozičných vojsk s leteckou podporou Spojených štátov sa priblížila dnes k mestu Manbidž, jednej zo základní extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) v severnej Sýrii.

slovakia

left justify in out

Šarfan Darwíš, hovorca Kurdmi vedenej koalície Sýrske demokratické sily, uviedol, že s dnešným dňom získali jeho bojovníci pod svoju kontrolu dve nové dediny v tejto lokalite.

 

Arabsko-kurdská aliancia Sýrske demokratické sily (SDF) spustila so vzdušnou podporou amerických spojencov 31. mája v manbidžskom okrese v provincii Aleppo rozsiahlu ofenzívu, ktorej cieľom je dobytie mesta Manbidž.

 

Táto oblasť leží na kľúčovej zásobovacej trase medzi hranicami s Tureckom a mestom Rakka, ktoré sa považuje za hlavné mesto oblastí pod správou IS v Sýrii.

 

Organizácia SOHR so sídlom v Londýne, ktorá pre západné médiá monitoruje občiansku vojnu v Sýrii, uviedla, že opozičné sily sa už nachádzajú asi dva kilometre južne od Manbidžu. V rámci tohto pred týždňom ohláseného ťaženia už podľa SOHR odsadili 52 dedín a fariem.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies