Opozičné strany vítajú nástup Kisku

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 07:51 • 2 min
Opozičné strany vítajú nástup Kisku

BRATISLAVA - Opozičné politické strany zastúpené v parlamente vítajú nástup Andreja Kisku do funkcie prezidenta. Uvádza sa to vo vyhláseniach, ktoré agentúre SITA strany poskytli. Strany zároveň vyjadrili svoje očakávania od nového prezidenta.

slovakia

left justify in out

"Sme občianskou stranou a o to viac oceňujeme fakt, že pán Andrej Kiska dnes prisľúbil, že chce byť prezidentom všetkých občanov bez ohľadu na ich národnosť či politické presvedčenie," píše sa vo vyhlásení strany Most-Híd. Strana víta, že Andrej Kiska opäť pripomenul, že jeho rozhodnutia budú nestranné, nadstranícke a podporí dobré nápady bez ohľadu na to, z ktorého politického tábora pochádzajú. "Takýto postoj nového prezidenta je v absolútnej symbióze s tým, o čo sa usiluje aj Most-Híd: aby boli v tejto krajine na prvom mieste záujmy občanov." 

 

"Inauguráciou Andreja Kisku sa dnes zavŕšila vôľa voličov, ktorí mu s nádejou, že bude lepším prezidentom ako jeho protikandidát Robert Fico, dali v priamych prezidentských voľbách svoj hlas," uvádza sa vo vyhlásení strany SaS. Podľa SaS Kiska ako prezident všetkých občanov Slovenskej republiky má aj povinnosť pokúsiť sa presvedčiť o svojich kvalitách a dobrých úmysloch aj tých, ktorí mu svoj hlas nedali, alebo tých ktorí nešli voliť. Zabojovať o ich záujem o veci verejné je podľa vyhlásenia strany ďalšia z úloh, čo stojí pred novým prezidentom. SaS dúfa, že silná ambícia podnikateľa a filantropa Andreja Kisku postaviť sa do čela štátu bude v nasledujúcom období pokračovať jeho úsilím o čo najlepší výkon prezidentskej funkcie v prospech občanov Slovenskej republiky, a to v hraniciach ústavnosti. 
"Od prezidenta Andreja Kisku očakávam predovšetkým dôsledné rešpektovanie ústavy, zlepšenie fungovania a dôveryhodnosti ústavných inštitúcií, zodpovedné plnenie úloh hlavy štátu, vyššiu politickú kultúru a dôstojné reprezentovanie Slovenska," vyhlásil predseda KDH Ján Figeľ s tým, že Kiskovi praje vernosť a vytrvalosť. "Vernosť sľubu, ktorý pri nástupe zložil, a dobrým úmyslom, ktoré počas kampane ako prísľuby občanom vyjadril. A vytrvalosť v úsilí o viac skutočnej spravodlivosti v našej krajine," uzavrel Figeľ. 

 

Andrej Kiska bol v druhom kole prezidentských volieb 29. marca 2014 zvolený za prezidenta Slovenskej republiky. Hlas mu dalo 1 307 065 voličov, čo predstavovalo 59,38 percenta zo všetkých odovzdaných hlasov. Funkcie prezidenta Slovenskej republiky sa ujal po zložení sľubu počas inaugurácie v nedeľu 15. júna. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies