Opozičná PiS vyzvala na zosadenie R. Sikorského z postu predsedu Sejmu

NETKY.SK • 22 Október 2014, 15:23 • 2 min
Opozičná PiS vyzvala na zosadenie R. Sikorského z postu predsedu Sejmu

VARŠAVA - Poľská opozičná strana Právo a spravodlivosť (PiS) dnes vyzvala na zosadenie Radoslava Sikorského z funkcie predsedu Sejmu po jeho nedávnych poznámkach, ktoré zverejnil americký spravodajský portál Politico.

slovakia

left justify in out

Tento portál citoval 19. októbra Sikorského, ktorý  naznačil, že sa ruský prezident Vladimir Putin údajne už v roku 2008 pokúsil zatiahnuť Poľsko do rozdelenia si Ukrajiny.
     

Predseda PiS Mariusz Blaszczak povedal, že tieto poznámky "absolútne skompromitovali" Sikorského.
     

R. Sikorski bol ministrom zahraničných vecí Poľska od roku 2007 až do minulého mesiaca, kedy sa stal predsedom dolnej komory parlamentu.
     

Predseda Sejmu, ktorý bol dlhý čas aj favoritom na post šéfa európskej diplomacie, sa v utorok najskôr ohradil proti dezinterpretácii jeho slov a ušiel pred novinármi. Po niekoľkých hodinách sa však predstaviteľom médií ospravedlnil s tým, že to, čo povedal, na vlastné uši nepočul, že ho zradila pamäť, že predmetný návrh neodznel pri bilaterálnej schôdzke Putina s Tuskom vo februári 2008 v Moskve, ale o niekoľko mesiacov neskôr na summite NATO v Bukurešti, na ktorom sa však Donald Tusk nezúčastnil. Informovala o tom poľská spravodajská televízia TVN24.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies