Opozíciu rozhnevala zmena programu, presadil ju Smer i pár členov opozície

NETKY.SK • 13 September 2013, 13:22 • 2 min
Opozíciu rozhnevala zmena programu, presadil ju Smer i pár členov opozície

BRATISLAVA – Nečakaná zmena programu rokovania parlamentu dnes rozhnevala viacerých opozičných poslancov. Odhlasovali ju najmä zákonodarcovia Smeru-SD a štyria členovia opozície (Mária Ritomská z OĽaNO, Jozef Mikloško z KDH, Elemér Jakab a Tibor Bastrnák z Mosta-Híd).

slovakia

left justify in out

Plénum sa tak zrazu zaoberalo diskusiou o takzvanom zákone proti "šmejdom" z dielne poslancov Smeru-SD Antona Martvoňa a Otta Brixiho. Tento bol však pôvodne určený ako 79. bod programu a rokovať sa malo ešte iba o bode číslo 74. Ním je poslanecký návrh podpredsedu parlamentu Jána Figeľa (KDH) o ochrane osôb pri odhaľovaní trestnej činnosti. Proti takémuto postupu protestoval najmä Figeľov kolega zo strany Július Brocka.

V pléne vyhlásil, že doteraz nepočul dôvod, prečo k takejto zmene programu došlo. Ak je príčinou to, že sa poslanci Smeru-SD ponáhľali domov, tak to podľa Brocku nie sú spôsoby dôstojné poslanca. "Ale, čo ma mrzí, že predseda Národnej rady pri takýchto spôsoboch asistuje," doplnil Brocka. Zároveň dodal, že títo poslanci Smeru-SD mu svojimi spôsobmi pripomínajú "šmejdov", proti ktorým chcú v zákone bojovať.

"Mohli by ste vážiť slová, lebo každá akcia má svoju reakciu," zareagoval na Brockove slová predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD). Doplnil zároveň, že on len konštatuje fyzikálny zákon. Na to mu následne odpovedal aj Brocka s tým, že má pravdu v tom, že každá akcia vyvoláva reakciu. "A ja som reagoval na akciu," skonštatoval Brocka.

Do diskusie sa zapojil aj jeden z predkladateľov právnej normy, poslanec Martvoň. Bol prekvapený z Brockovej reakcie. "Čakal som odborné vystúpenie," zhodnotil Martvoň. Na to však Brocka podotkol, že odbornú reakciu mu neumožnili práve samotní poslanci, a to tým, že zákon predsunuli pred ostatné navrhované právne normy. Čakal totiž, že zákon príde na rad až neskôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona