Opozícii aj po takmer 40 hodinách odvolávania chýba v pléne Fico

NETKY.SK • 10 November 2014, 11:10 • 2 min
Opozícii aj po takmer 40 hodinách odvolávania chýba v pléne Fico

BRATISLAVA - Opozícia sa po takmer 40 hodinách pokračujúceho rokovania o odvolávaní premiéra Roberta Fica (Smer-SD) dovoláva účasti predsedu vlády SR na mimoriadnej schôdzi NR SR. Ten sa totiž v pléne objavuje len sporadicky. Opozícia mu neraz pripomínala, že jeho predchodkyňa Iveta Radičová sedela v rokovacej sále počas svojho odvolávania stále.

slovakia

left justify in out

"Je hodné premiéra, aby nedokázal stáť tvárou v tvár poslancom?" pýtal sa Ľudovít Kaník. Pripomenul dôvody, pre ktoré sa opozícia pokúša zbaviť Fica funkcie. Premiéra chcú odvolať pre údajné vytváranie korupčného prostredia. "Strana Smer a vláda pod jeho vedením vytvorila na Slovensku korupčný klientelistický systém," vyhlásil s tým, že pôsobenie Ficovej vlády demontuje liberálnu demokraciu Slovenska. 
      

"Demonštrácia toho sa najviac ukazuje na príklade zdravotníctva. Je to rezort, na ktorom je najviac vidieť zneužitie moci a obohacovanie sa vedúce až do najvyšších kruhov strany Smer," poznamenal s tým, že ľudia v novembri '89 nebojovali za toto. 
      

Smer-SD odmieta opozičnú kritiku. Sociálni demokrati pripomínajú prijaté vládny návrhy, ktorými podľa nich vláda bojuje proti korupcii. Navyše, obviňujú opozíciu z toho, že sa usiluje z aktuálnej parlamentnej schôdze vytĺcť politický kapitál pred komunálnymi voľbami. "Je to divadlo pred komunálnymi voľbami," zhodujú sa poslanci Smeru-SD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona