Opozícia zvolala grémium, Smer porušuje rokovací poriadok

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 15:37 • 2 min
Opozícia zvolala grémium, Smer porušuje rokovací poriadok

BRATISLAVA – Tri opozičné poslanecké kluby požiadali o zvolanie poslaneckého grémia. Dôvodom je, že sa dožadujú, aby prišli do parlamentu členovia vlády a v NR SR sa otvorila Hodina otázok.

slovakia

left justify in out

Tá podľa rokovacieho poriadku býva vždy, keď zákonodarný zbor zasadá vo štvrtok. O dodržiavanie rokovacieho poriadku požiadali viacerí opoziční poslanci. Predseda klubu KDH Pavol Abrhan tvrdil, že Smer-SD tým, že Hodinu otázok nezvolal, porušil zákon a na to sa opozícia nebude prizerať. Predsedajúca schôdze Jana Laššáková opozícii nevyhovela, preto opozičné kluby zvolali grémium. To sa musí zísť, ak o jeho zvolanie požiadajú najmenej tri poslanecké kluby. Parlament má prestávku. V rozprave k odvolaniu Figeľa stále nevystúpili všetci prihlásení poslanci.

 

Daniel Lipšic požiadal, aby bol vymenený spravodajca k návrhu na odvolanie Jána Figeľa z postu podpredsedu NR SR, ktorým je poslanec Smeru-SD Anton Martvoň. Zároveň ho nazval duševným a emočným mrzákom. Martvoň totiž vo svojom vystúpení poukazoval na prepojenie KDH a Juraja Širokého. Ako príklad mu poslúžil Gábor Grendel v čase, keď bol hovorcom ministra vnútra Daniela Lipšica a keď bol Lipšic ešte podpredsedom KDH. Grendelova manželka vtedy podľa Martvoňa bola hovorkyňou Širokého firmy. Lipšic však reagoval, že Grendel bol vtedy v rozvodovom konaní a s manželkou nebýval v spoločnej domácnosti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies