Opozícia vyzvala šéfa diplomacie po úniku informácií na demisiu

NETKY.SK • 25 Apríl 2015, 16:48 • 2 min
Opozícia vyzvala šéfa diplomacie po úniku informácií na demisiu

PODGORICA/BERLÍN - Rusko výrazne zredukovalo svoju angažovanosť v záujme rozvoja čiernohorskej ekonomiky so zámerom destabilizovať krajinu. Túto tézu vyslovil v rozhovore so šéfom nemeckej diplomacie Frankom-Walterom Steinmeierom z 24. marca čiernohorský minister zahraničných vecí Igor Lukšič.

slovakia

left justify in out

Prepis rozhovoru zverejnili v uplynulých dňoch čiernohorské médiá a rezort diplomacie v Podgorici medzičasom potvrdil autenticitu zverejneného textu. Informácie priniesli internetový server BalkanInsight.com, ako aj spravodajská televízia TVN24.

 

Dialóg oboch ministrov sa sústredil na hospodársku situáciu v postjuhoslovanskej republike.

Lukšič v tejto súvislosti spomenul Rusko a poznamenal, že hospodárske problémy súvisiace s jeho postupom vyvolávajú nespokojnosť v spoločnosti. Súčasne poznamenal, že záujmom Moskvy nahrávajú aj signály vysielané srbskou pravoslávnou cirkvou, týkajúce sa jej negatívneho postoja k úsiliu balkánskej krajiny o vstup do Severoatlantickej aliancie (NATO).

 

Miestna opozícia vyzvala šéfa diplomacie na demisiu s tým, že jeho vyjadrenia predstavujú neuveriteľný útok na značnú časť populácie krajiny.

 

Čiernohorský rezort diplomacie pátra po zdroji úniku obsahu chúlostivého protokolu, ktorý pochádza z čiernohorskej ambasády v Berlíne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies