Opozícia ukázala, že na školstve a zdravotníctve im veľmi nezáleží: Väčšina neprišla do práce

NETKY.SK • 12 Február 2016, 13:09 • 2 min
Opozícia ukázala, že na školstve a zdravotníctve im veľmi nezáleží: Väčšina neprišla do práce

BRATISLAVA - Opozícia včera ukázala, že riešenie problémov nie je jej priorita, inak by prišla do práce. Mimoriadna schôdza NR SR je len predvolebné divadlo opozície, nie úprimná snaha riešiť problémy v zdravotníctve a školstve.

slovakia

left justify in out

Keby to pre opozíciu priorita bola, prišla by do práce v plnom počte a schôdza by sa otvorila bez problémov. Bolo treba ukázať, že nestačí len tárať do médií a prezentovať sa ako záchranca nejakej skupiny ľudí. Treba aj prísť do práce. Uviedol to včera pre médiá predseda parlamentu Peter Pellegrini (Smer-SD).

 

Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Smer-SD) chcel včera na tretí pokus otvoriť mimoriadnu schôdzu pléna venovanú problémom v školstve a zdravotníctve, nedostavili sa však viacerí poslanci, aj keď za to berú nemalé peniaze.

 

"Je to divadlo opozície. Zvolávať mimoriadnu schôdzu, ktorá by mala zaväzovať vládu, aby riešila veci teraz okamžite, pričom 95 percent tých vecí je koncepčného charakteru, ktoré bude musieť pripraviť nová vláda, ide len o divadlo opozície. Museli sme ukázať, že z ich strany je to len súčasť predvolebného boja a nie úprimný záujem posunúť veci k lepšiemu," povedal Pellegrini po tom, čo sa nedarilo otvoriť schôdzu.

 

Rokovanie iniciovalo svojimi podpismi 35 opozičných poslancov. Pri prvom zisťovaní účasti sa v sále prezentovalo len 67 poslancov, pri druhom 72, ale na uznášaniaschopnosť pléna je ich potrebných aspoň 76. Napriek tomu, že poslanci Smeru-SD v sále boli, prezentovalo sa ich len desať, čo by s celou opozíciou, ktorých je 67, na otvorenie schôdze stačilo. Z opozície sa dnes ospravedlnila jedna poslankyňa, pri prvej prezentácii ich však chýbalo desať, pri druhej päť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies