Opozícia si doberá Camerona za prerieknutie okolo Iránu

NETKY.SK • 9 August 2010, 06:22 • 2 min
Opozícia si doberá Camerona za prerieknutie okolo Iránu

Opozícia si doberá Camerona za prerieknutie okolo Iránu - Politika Britská opozícia kritizovala dnes premiéra Davida Camerona za prerieknutie v citlivej otázke iránskeho jadrového programu. Počas štvrtkového stretnutia s občanmi na radnici v juhoanglickom

slovakia

left justify in out

img

Britská opozícia kritizovala dnes premiéra Davida Camerona za prerieknutie v citlivej otázke iránskeho jadrového programu.
      Počas štvrtkového stretnutia s občanmi na radnici v juhoanglickom meste Hove hovoril Cameron o Turecku ako dôležitom spojencovi Británie pri riešení svetových problémov, vrátane blízkovýchodného konfliktu a "faktu, že Irán má jadrovú zbraň."
      Spojené štáty, Británia a ich spojenci obviňujú Teherán z tajného vývoja atómovej zbrane, netvrdia však, že by ju Irán už vlastnil.
      Podľa vyhlásenia Cameronove kancelárie je "absolútne jasné", že premiér hovoril len o snahe Iránu získať jadrovú zbraň. Oponenti ale tvrdia, že najmladší britský premiér za takmer 200 rokov opäť potvrdil svoju neskúsenosť.
      Podľa bývalého labouristického ministra pre Európu Chrisa Bryanta sú výroky konzervatívneho premiéra nielen trápne, ale aj nebezpečné. "Čoraz viac získava povesť zahraničnopolitického nemehla, ktoré si púšťa ústa na 'špacír'," vyhlásil Bryant.
      Cameron v posledných týždňoch spôsobil rozruch viacerými svojimi vyjadreniami, keď označil Britániu len za menej významného partnera USA, rozhneval Izrael prirovnaním Gazy k väzenskému táboru a Pakistan obvinil z exportu terorizmu.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies