Opozícia sa snaží škandalizovať niečo, čo sa nestalo, tvrdí R. Kaliňák o Horných Plachtinciach

NETKY.SK • 5 Máj 2013, 15:15 • 2 min
Opozícia sa snaží škandalizovať niečo, čo sa nestalo, tvrdí R. Kaliňák o Horných Plachtinciach

BRATISLAVA - Ukázalo sa, že za firmou v Horných Plachtinciach sú nominanti SDKÚ, KDH a jedna osoba bola chvíľu aj členom Novej väčšiny. Vyhlásil to dnes minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo na margo kauzy Regionálnej obstarávacej agentúry, ktorá v mene štátnych a samosprávnych organizácií rozbehla tender v hodnote 130 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

"Už tomu začínam trošku rozumieť, mám taký pocit, pretože práve ten systém Horných Plachtiniec zaviedla posledná novela verejného obstarávania, ktorú urobila ešte vláda Ivety Radičovej," povedal Kaliňák.

Podľa nezaradeného poslanca Národnej rady (NR) SR Radoslava Procházku je však podstata inde. "Dosiahli sme rekordnú zadlženosť vo vzťahu k HDP, idete zobrať aj pracujúcim detské prídavky, šesť mesiacov ťaháte učiteľov za nos. Potom ľudia otvoria noviny alebo zapnú televíziu a zistia, že sa z ich daní idú obstarávať nejaké smartfóny, notebooky, tablety v situácii, keď si štát dovoľuje to, čo by si žiadna rodina nemohla dovoliť," povedal. Verejní funkcionári sa podľa neho nesprávajú k štátnym peniazom ako k vlastným a chýba zodpovednosť, ktorú by za to niesli.

Kaliňák reagoval, že je pripravený niesť osobnú zodpovednosť, ale až vtedy, keď bude môcť nakupovať a "poviem si odtiaľto to budem môcť zobrať najefektívnejšie a najlacnejšie". "Ale máme na to zákony, ktoré musím dodržiavať. A zákon hovorí, že máte napísať nejakú cifru, tak tam nejakú napíšu, aby tam nejaká bola. Ale až vtedy chcem byť zodpovedný, keď ja podpíšem zmluvu, zaplatím euro a vy sa ma opýtate: Pán Kaliňák a nenakupovali ste toto náhodou trošku draho?" vyhlásil minister. Dodal, že opozícia sa snaží škandalizovať niečo, čo sa ešte nestalo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies