Opozícia sa opäť pokúsi dohodnúť na rozdelení kresiel vo výboroch

NETKY.SK • 27 Marec 2012, 07:16 • 2 min
Opozícia sa opäť pokúsi dohodnúť na rozdelení kresiel vo výboroch

Opozícia sa opäť pokúsi dohodnúť na rozdelení kresiel vo výboroch

slovakia

left justify in out

img

Doriešenie obsadenia predsedníckych stoličiek v deviatich parlamentných výboroch, ktoré budúcej opozícii venoval Smer-SD, majú dnes opäť pred sebou lídri KDH, OĽaNO, Mosta-Híd, SDKÚ-DS a SaS. Ďalšie rokovanie za okrúhlym stojom absolvujú popoludní v Národnej rade SR.
      Pôvodne sa mala opozícia zaoberať personálnymi otázkami ešte minulý týždeň, avšak KDH navrhlo stretnutie presunúť na dnes. Hovorca hnutia Matej Kováč to odôvodnil tým, že nie je dôvod na časový zhon. Na dohodu majú podľa neho opozičné parlamentné strany čas do 4. apríla, kedy sa bude konať ustanovujúca schôdza Národnej rady SR.
      O obsadení postov hovorili opoziční naposledy v utorok (20. 3.). Na takmer trojhodinovom rokovaní sa dohodli len na podpredsedoch parlamentu. Nominujú Jána Figeľa za KDH a Eriku Jurinovú za OĽaNO. Obsadenie výborov zostalo nedoriešené.
      Najväčší problém robia predsednícke posty v hospodárskom výbore a výbore na kontrolu SIS. O šéfa hospodárskeho majú záujem KDH a SaS, predsedu v kontrolnom výbore chcú KDH a SDKÚ-DS. Opozícia si podľa svojich lídrov želá dohodu. Šéf klubu obyčajných Jozef Viskupič pre TASR uviedol, že by bolo dobré, keby už boli personálne otázky vyriešené. "Aby sme sa mohli venovať skutočnej práci," povedal a pripomenul, že nominácie OĽaNO sa nekryjú s nikým.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies