Opozícia prosí o podporu pléna pri odstránení diskriminácie starodôchodcov

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 10:31 • 2 min
Opozícia prosí o podporu pléna pri odstránení diskriminácie starodôchodcov

BRATISLAVA – Odstráňme diskrimináciu starodôchodcov – apelovali v úvode štvrtého rokovacieho dňa 6. schôdze Národnej rady (NR) SR viacerí opoziční poslanci na plénum parlamentu. Žiadali a prosili poslancov, aby podporili opozičný návrh novely zákona o sociálnom poistení, ktorý by mal odstrániť diskrimináciu dôchodcov, ktorým bola penzia priznaná ešte pred rokom 2004.

slovakia

left justify in out

Títo seniori totiž, keď poberali starobný dôchodok pred daným rokom a popritom pracovali a odvádzali štátu odvody, nemajú tieto odpracované roky nijako zohľadnené vo výške dôchodku. Dôchodcovia, ktorí však mali priznaný starobný dôchodok po roku 2004 a pracovali po tomto roku, už majú tieto odpracované roky zohľadnené vo výške dôchodku.

 

"Ľudia čakajú, že sa im po každom našom hlasovaní zlepší život. Tak vás teda prosím a žiadam, aby ste si predstavili pred sebou týchto diskriminovaných dôchodcov," apelovala na plénum jedna z predkladateliek zákona Anna Verešová (OĽaNO).

 

Podobne vyzýval parlament aj Jozef Mihál (SaS) a žiadal zákonodarcov, aby novelu prijali. "Robme tejto krajine dobre a dobro sa urobí aj tým, že podporíme tento poslanecký zákon, ktorým napravíme veľkú nespravodlivosť," vyhlásil. Pripojila sa k nemu aj Erika Jurinová z OĽaNO, ktorá pripomenula, že dôchodcovia, ktorých sa táto nespravodlivosť týka, sú už v staršom veku. "Vyzývam tých, ktorým záleží na spravodlivosti systému, aby odstránili diskrimináciu," dodala.

 

Po prerokovaní tohto bodu programu čakajú na poslancov ďalšie neprerokované návrhy zákonov, prevažne z dielne opozície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona