Opozícia: Prezidentov prejav bol odvážny a najlepší zo všetkých doterajších

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 12:36 • 2 min
Opozícia: Prezidentov prejav bol odvážny a najlepší zo všetkých doterajších

BRATISLAVA - Prejav prezidenta SR Andreja Kisku bol veľmi odvážny a najlepší z prezidentských prejavov, ktoré kedy v Národnej rade SR odzneli. Takto hodnotí dnešné vystúpenie hlavy štátu opozícia.

slovakia

left justify in out

"Bol to jeden z najlepších prejavov, aké kedy slovenský prezident v parlamente predniesol. Pomenoval všetky problémy, ktoré nás trápia. Je dobré, že deklaroval proeurópskosť. Nechýbalo mi v tom prejave nič," povedal Ľubomír Galko z SaS.

 

Podľa lídra OĽaNO-NOVA Igora Matoviča predniesol prezident veľmi odvážny prejav. "A ak by som bol Robert Kaliňák, tak by som hneď zaliezol do kanála a už by som sa odtiaľ nevynoril."

 

Minister vnútra Kaliňák by mal podľa nezaradeného poslanca Miroslava Beblavého po tomto prejave okamžite odstúpiť. Samotný prejav hodnotí Beblavý ako veľmi rozumný, vyvážený, štátnický. "Vystihol dlhodobé problémy Slovenska," povedal.

 

Podľa Beblavého bude môcť prezident takýto prejav prednášať každý rok vlády Roberta Fica (Smer-SD). "Pretože za Ficovej vlády nedochádza k riešeniu problémov, ktoré pomenoval, teda korupcie, školstva či zdravotníctva," uzavrel.

 

Prezidentov prejav si nevypočuli poslanci za ĽSNS. Skôr ako Kiska začal rečniť, odišli z rokovacej sály a vrátili sa do nej po odchode hlavy štátu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona