Opozícia: Parlamentná demokracia sa zmenila na premiérsku

NETKY.SK • 18 December 2013, 16:11 • 2 min
Opozícia: Parlamentná demokracia sa zmenila na premiérsku

BRATISLAVA - Parlamentná demokracia na Slovensku sa dnes podľa poslanca za SaS Martina Poliačika zmenila v demokraciu premiérsku.

slovakia

left justify in out

"Dnes sa parlament pod vedením pána Pašku stal slúžkou Roberta Fica, marketingovým nástrojom, ktorý má slúžiť len na to, aby vytvoril priestor na veľkolepú prezentáciu nového spasiteľa slovenského národa, ktorý sa podvolil všetko svoje ja dať do služieb svojej vlastnej strany a mecenášov," povedal Poliačik. Premiér na to podľa poslanca liberálov použil priestory národnej rady a čas, keď má parlament rokovať. Poliačik tak reagoval na to, že Fico hodnotil rok a oznámil prezidentskú kandidatúru v starej budove národnej rady, pričom v novej budove stále prebieha 27. schôdza.

"Hodnotíme to ako totálne zlyhanie vedenia Národnej rady SR. Druhý najvyšší ústavný činiteľ mal povedať jednoznačné nie, mal povedať premiérovi, keď chce mať stranícku akciu, počkajte, kým dorokuje parlament. Parlament je nad vami, parlament vás má kontrolovať, parlament vám dáva moc a jemu sa zodpovedáte," dodal Poliačik. Zo zlyhania demokracie je poslancovi za SaS smutno o to viac, že sa to stalo počas 2. výročia úmrtia československého prezidenta Václava Havla. "Jeho pamiatka, tá jej slovenská časť, utrpela vážny šrám. Dúfam, že to bude dostatočným signálom pre všetkých občanov SR, že z ich štátu sa stáva bábka v rukách jedného človeka," zdôraznil. 

Vládna väčšina podľa poslanca za OĽaNO Jozefa Viskupiča ignorovala účasť v pléne parlamentu, podpredsedníčka NR SR Erika Jurinová preto navrhla zvolať poslanecké grémium. Parlament mal tak počas asi dvoch tretín Ficovho vystúpenia prestávku. Pavol Paška zvolal grémiu po návrate z akcie predsedu vlády. "Občania tejto krajiny sú ignorovaní," konštatoval Viskupič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies