Opozícia odvoláva Fica už 12 hodín, stále nekončí

NETKY.SK • 9 November 2014, 09:07 • 2 min
Opozícia odvoláva Fica už 12 hodín, stále nekončí

BRATISLAVA - Národná rada SR rokuje o návrhu na odvolanie predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD) už 12 hodín. Diskusia sa stále neblíži ku koncu, na vystúpenie čaká ešte 14 písomne prihlásených poslancov.

slovakia

left justify in out

Pôvodne ich bolo 23, ešte pred nimi rečnili členovia vlády.
      

V pléne sedí len hŕstka poslancov, takmer prázdne sú tak opozičné lavice, ako aj miesta vládnych poslancov. Reční Ján Mičovský z OĽaNO, ktorý zvykne vystupovať aj hodinu. Kritizuje správanie sa vládnej strany, ktoré vyplýva z výroku vyhrajte voľby, môžete všetko. Povedal ho nedávno predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD). Mičovský odsudzuje aj korupciu, volá po morálke, statočnosti, slušnosti.
      

Vystúpeniu Jána Mičovského predchádzal rozhorčený výstup nezaradeného poslanca Alojza Hlinu, ktorý kritizoval Pašku a Smer-SD za správanie sa voči ženám. "Chúďa pani Laššáková, celú noc ju tu Paška nechá sedieť a on si niekde chrápe hore pupkom počas schôdze, ktorú si on zvolal na noc. Toto je hrdinstvo Smeru. Čo ak pani Laššáková potrebuje ísť na wécko?" rozčuľoval sa Hlina.
      

Laššáková mávla rukou na znak toho, že o nič nejde. "Ale áno, starám sa, ja sa o vás starám, lebo ja sa o ženy starám," rozkričal sa Hlina, ktorý Paškovi nevie odpustiť, že nevzal bremeno vedenia schôdze na seba a nechal v pléne ženu. Po kritike sa Paška zjavil v rokovacej sále.
      

Smeru-SD Hlina vyčíta aj odchod Zuzany Zvolenskej z postu ministerky zdravotníctva a Renáty Zmajkovičovej z funkcie podpredsedníčky parlamentu a zotrvávanie iných vinníkov v kauze podozrivého nákupu CT v piešťanskej nemocnici. "Pošlú vždy ženy do prvej línie, 'hrdinova'," poznamenal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies