Opozícia neuspela, novela rokovacieho poriadku ostáva na programe

NETKY.SK • 6 September 2016, 13:37 • 2 min
Opozícia neuspela, novela rokovacieho poriadku ostáva na programe

BRATISLAVA - Návrh novely Rokovacieho poriadku NR SR ostáva na programe deviatej schôdze parlamentu. Rozhodla o tom dnes koaličná väčšina, keď odmietla podnet predsedu poslaneckého klubu OĽaNO-NOVA Richarda Vašečku na vyradenie tohto bodu.

slovakia

left justify in out

"Na grémiách sme sa nevedeli na novele zhodnúť. Navrhujeme preto zriadiť pracovnú skupinu, ktorá identifikuje problémy a ponúkne riešenia. Nechceme ďalší zdroj napätia v NR SR," argumentoval Vašečka.

 

Daniel Lipšic (OĽaNO-NOVA) neúspešne žiadal zaradiť odvolávanie premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ako prvý bod schôdze. Aktuálne je opozičný návrh na vyslovenie nedôvery zaradený ako posledný bod.

 

S návrhmi na zmenu programu neuspeli ani poslanci ĽSNS. Líder strany Marian Kotleba chcel, aby parlament odsúdil facku, ktorú dal poslanec Peter Osuský (SaS) Rudolfovi Vaskému za to, že ho nazval fašistom. Natália Grausová (ĽSNS) zase žiadala na úvod aktuálnej schôdze modlitbu za to, aby poslanci dostali rozum a rokovanie parlamentu prebiehalo pokojnejšie ako v minulosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies