Opozícia nepresadila neplatenie odvodov pre dohodárov

NETKY.SK • 1 Apríl 2014, 12:03 • 2 min
Opozícia nepresadila neplatenie odvodov pre dohodárov

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR Monika Gibalová (KDH), József Nagy (Most-Híd) a Ivan Štefanec (SDKÚ-DS) neuspeli s návrhom novely zákona o sociálnom poistení, podľa ktorého by ľudia pracujúci na dohody neplatili sociálne odvody, ak by ich príjem u jedného zamestnávateľa bol nižší ako životné minimum, teda pod 200 eur.

slovakia

left justify in out

Parlament sa nebude ďalej zaoberať ani návrhom novely zákona o správnych poplatkoch od nezaradeného poslanca Jozefa Kollára. Poslanec chcel znížiť poplatok za uznávanie dokladov o vzdelaní na účely výkonu regulovaných povolaní a regulovaných odborných činností na Slovensku, ako aj poplatok za vydávanie potvrdení o rovnocennosti získaných špecializácií v zdravotníckych povolaniach lekár a zubný lekár na účel výkonu zdravotníckeho povolania mimo územia Slovenska. Opozičný poslanec tým chcel umožniť ľahší pohyb pracovnej sily v rámci Európskej únie pri zdravotníckom povolaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies