Opozícia nepodpísala zápisnicu o tajných voľbách

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 08:35 • 2 min
Opozícia nepodpísala zápisnicu o tajných voľbách

BRATISLAVA – Overovatelia za opozičné strany dnes nepodpísali zápisnicu o tajných voľbách kandidátov na členov disciplinárnych senátov a predsedu Štátnej komisiu pre voľby a kontrolu financovania politických strán.

slovakia

left justify in out

Opoziční overovatelia tak urobili preto, lebo na začiatku hlasovania nemohli skontrolovať, či je urna na vhadzovanie obálok prázdna. Keď k nej prišli, už sa do nej vhadzovali hlasovacie lístky. Predseda parlamentu Andrej Danko pre podnet opozičných poslancov zvolal poslanecké grémium.


Grémium v závere tretieho dňa 4. schôdze konštatovalo, že tajná voľba je právoplatná, bol na nej prítomný nadpolovičný počet overovateľov a výsledné hlasovanie a výsledky volieb spochybnené neboli. Grémium sa rovnako zhodlo, že by sa mal spresniť technický postup pri akýchkoľvek ďalších tajných voľbách, aby nedochádzalo k rozporom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies