Opozícia navrhuje upraviť pravidlá odmeňovania súdnych exekútorov

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 14:35 • 2 min
Opozícia navrhuje upraviť pravidlá odmeňovania súdnych exekútorov

BRATISLAVA - Pravidlá odmeňovania súdnych exekútorov by sa mali zmeniť. Ich úpravu navrhujú poslanci Národnej rady SR za SaS a OĽaNO-NOVA v zákone o odmenách a náhradách súdnych exekútorov.

slovakia

left justify in out

"Návrh zákona upravuje náhrady hotových výdavkov súdnych exekútorov, náhrady za stratu času a spôsob ich určenia, ako aj výšku primeraného preddavku na odmenu súdneho exekútora a náhradu jeho hotových výdavkov za činnosť podľa exekučného poriadku," píšu predkladatelia návrhu.

 

Právnou normou chcú zaviesť pravidlo, podľa ktorého odmena súdneho exekútora nesmie presiahnuť výšku pohľadávky bez príslušenstva. "Cieľom je zaviesť nové pravidlo, podľa ktorého odmena súdneho exekútora je najmenej 33,19 eura (ako doposiaľ) a zároveň nesmie presiahnuť výšku pohľadávky bez príslušenstva," uvádzajú v dôvodovej správe.

 

Vypočítaná suma odmeny súdneho exekútora pri peňažnom plnení by sa mala pri určení odmeny súdneho exekútora porovnať s výškou pohľadávky bez príslušenstva. "A ak je výška pohľadávky bez príslušenstva nižšia ako vypočítaná suma, odmena exekútora sa rovná výške pohľadávky bez príslušenstva," vysvetľujú poslanci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies