Opozícia má už dosť podpisov na mimoriadnu schôdzu ohľadom tunelovania VS

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 11:15 • 2 min
Opozícia má už dosť podpisov na mimoriadnu schôdzu ohľadom tunelovania VS

BRATISLAVA – Opozičné strany už vyzbierali dostatok podpisov poslancov na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, ktorá sa má zaoberať podozreniami z tunelovania Vojenského spravodajstva (VS) v rokoch 2006 – 2010. Ako povedal dnes na tlačovej besede podpredseda SDKÚ-DS Martin Fedor, návrh na jej zvolanie predložia v najbližších dňoch.

slovakia

left justify in out

Na zvolanie schôdze potrebuje opozícia podpisy 30 poslancov. Po ich odovzdaní je predseda NR SR povinný zvolať schôdzu do siedmich dní. Iniciatíva troch strán - KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS, pod ktorú sa však podpísali aj poslanci ďalších opozičných strán, je reakciou na to, že kauzou sa už nemá ďalej zaoberať osobitný kontrolný výbor na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva a v utorok v pléne neprešlo ani zaradenie diskusie o podozreniach na riadnu schôdzu NR SR.

Opozícia podľa Fedora nebude žiadať, aby schôdza bola za uzatvorenými dverami. Chce, aby sa minister obrany na nej vyjadroval čo najviac otvorene. Fedor považuje za predčasné a účelové, že vládna väčšina zastavila činnosť výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva, preto patrí k navrhovateľom zvolania mimoriadnej schôdze. „Výbor žiadne právomoci neprekročil. Dosiahol, že kauza sa za dva dni nezamietla pod koberec. Zastavenie činnosti ukázalo, že výbory nemusia byť bezzubé. Vytvorili sme priestor pre svedectvá bývalých príslušníkov VS. Dosiahli sme, že kauze sa venuje pozornosť,“ vyhlásil. 

Fedor uviedol, že jeho správa o činnosti výboru na kontrolu činnosti VS problémy z podozrení tunelovania Vojenského spravodajstva nezastiera a nekopíruje ministrove tvrdenia o slohovej práci. „Niekomu sa môže zdať málo ostrá. Niekto bude prekvapený, že sa podarilo prijať správu, ktorá konštatuje vážne problémy, ktorá konštatuje existenciu potvrdených podozrení vo Vojenskom spravodajstve z rokov 2006 – 2010, upozornil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies