Opozícia: Je nepochopiteľné, že Smer odmietol rokovať cez víkend

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 17:30 • 2 min
Opozícia: Je nepochopiteľné, že Smer odmietol rokovať cez víkend

BRATISLAVA - Pre viacero opozičných poslancov je nepochopiteľné, že o problémoch živnostníkov v súvislosti s Váhostavom nebudú rokovať v parlamente aj cez víkend.

slovakia

left justify in out

Ako dnes povedal na tlačovej besede Jozef Viskupič (OĽaNO), existuje veľa vecí, ktoré treba riešiť. "Zvolali sme poslanecké grémium, kde sme vyzvali poslancov, aby sme rokovali aj cez víkend. V tejto situácii si nezaslúži z poslancov parlamentu víkend nikto. Jediné reálne riešenia nie sú v tomto momente na vláde, ale v parlamente," tvrdí Viskupič, podľa ktorého je neobhájiteľné, že to vládni poslanci odmietli.


Pavol Abrhan z KDH tvrdí, že chaos strany Smer pokračuje. "Najprv predložia návrh zákona, v ktorom tvrdia, že čo najskôr treba prijať zákon. Potom Fico hovorí, že vláda bude rokovať v sobotu, nedeľu a pondelok. Pritom jediné rozhodnutie je možné urobiť v NR SR," hovorí Abrhan s tým, že čím neskôr parlament zákon prijme, tým sa bude zmenšovať priestor pre prezidenta, aby sa rozhodol, či zákon podpíše alebo nie. 

 

Igor Matovič (OĽaNO) označil situáciu za grotesku. "Robert Fico najprv spácha zločin pri diaľnici a podpíše zmluvu za 1,1 miliardy. Figeľ to potom zruší a stavia sa to za 400 miliónov eur. Fico však obviní Figeľa, že je páchateľ. To je groteska. Druhýkrát predloží návrh zákona na riešenie živnostníkov. Preruší však rokovanie a dá tam odvolávanie Figeľa. Potom zvolá tlačovku a pomaly sa nerozplače, že opozícia tu rokuje o odvolávaní Figeľa a musíme s tým skončiť a rokovať o záchrane živnostníkov," hovorí Matovič. 

 

Parlament cez víkend rokovať nebude. Ako oznámila podpredsedníčka NR SR Jana Laššáková, plénum rozhodlo, že poslanci sa opäť zídu v utorok o 9:00. "Vláda sa chce stretnúť so živnostníkmi a hľadať lepšie riešenia, aby sa tie dali pretaviť do pozmeňujúcich návrhov,“ zdôvodnila Laššáková. Za to ju kritizoval poslanec Daniel Lipšic, pretože vláda, keď je návrh zákona v parlamente, už žiadny pozmeňujúci návrh dať nemôže. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona