Opozícia iniciovala mimoriadny výbor k zrušenej rozprave

NETKY.SK • 13 December 2013, 11:34 • 2 min
Opozícia iniciovala mimoriadny výbor k zrušenej rozprave

BRATISLAVA – Opoziční poslanci iniciovali mimoriadneho rokovanie ústavnoprávneho výboru, ktorý by mal posúdiť, či zrušenie rozpravy k akémukoľvek bodu, respektíve k správam o činnosti tajných služieb, má oporu v zákone.

slovakia

left justify in out

„V zákone o rokovacom poriadku neexistuje absolútne žiadny základ pre to, aby sa dopredu zrušila rozprava k nejakému bodu rokovania. To sa jednoducho nedá urobiť, pretože to zákon neumožňuje a plénum národnej rady je viazané zákonom,“ povedal dnes novinárom Radoslav Procházka. Výbor podľa jeho slov musí aj pre budúcnosť rozhodnúť, či platí rokovací poriadok, alebo aktuálna väčšina môže svojim hlasovaním rokovací poriadok spraviť bezvýznamných, že jednoducho neplatí. Ústavnoprávny výbor by podľa Procházku mal zaujať stanovisko, že sa nemôže zrušiť dopredu celá rozprava bez toho, aby sa predtým nezmenil rokovací poriadok. „Ak chce mať vládna väčšina možnosť zrušiť dopredu rozpravu, OK, ale nech si to napíšu do rokovacieho poriadku,“ uzavrel Procházka. 

„Minister obrany Martin Glváč zbabelo pustil do gatí a skryl sa pod sukňu poslancov Smeru-SD,“ konštatoval exminister obrany Ľubomír Galko. Glváča sa chcel Galko pýtať na tunelovanie vojenskej tajnej služby za prvej vlády Roberta Fica. „Sme svedkami bezprecedentnej udalosti v podaní zbabelcov zo Smeru. Je nám bránené diskutovať v pléne k správe o činnosti SIS a VS za rok 2012,“ vysvetlil Galko. Nezaradený Alojz Hlina sa preto postavil za rečnícky pult a už viac ako hodinu sa dožaduje rozpravy. Smer podľa Galka neumožnením rozpravy opäť pošliapal demokraciu a dokazuje, že sa dokáže pobiť akurát o papierovú figurínu. Opozícia podľa exministra neustúpi a Smer-SD bude musieť otvoriť rozpravu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies