Opozícia: Fico sa pokúša ujsť od zodpovednosti

NETKY.SK • 2 December 2014, 15:41 • 2 min
Opozícia: Fico sa pokúša ujsť od zodpovednosti

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico (Smer-SD) sa pokúša ujsť od zodpovednosti. Takto reaguje opozícia na dnešné vyjadrenie predsedu vlády, z ktorého vyplýva, že súčasná vláda by mohla skončiť svoje pôsobenie aj skôr, ako jej štvorročný mandát.

slovakia

left justify in out

"Robert Fico chce ujsť od zodpovednosti, tak ako chcel ujsť od zodpovednosti do prezidentského kresla v tomto roku, len sa mu to nepodarilo," vyhlásil dnes v pléne Ivan Mikloš (nezaradený). Premiérove údajné úvahy o úteku súvisia podľa neho s verejnými financiami. "Čím dlhšie bude vláda vo funkcii, tým viac budú evidentné prázdne sľuby, keď sa nasľubovalo všetko všetkým a realita je opačná," uviedol Mikloš.

 

Tiež to podľa neho súvisí s verejnými financiami v tom zmysle, že v rokoch 2014 sa nekonsolidovalo. "V roku 2016 a 2017, ak budeme chcieť naplniť naše ciele, budeme musieť konsolidovať omnoho viac. Teda vo volebnom roku by sme museli prijímať nepopulárne opatrenia," poznamenal Mikloš. V roku 2015 to podľa neho nebude ešte až také evidentné. "Takže ujsť od zodpovednosti v roku 2015, mať predčasné voľby v roku 2015 by možno mohlo byť pre Smer a Roberta Fica výhodné," podotkol.

 

Daniel Lipšic (nezaradený) si myslí, že Fico chce ujsť, lebo nemá vôľu ani silu riešiť situáciu, do ktorej krajinu dostal. "Robert Fico sa pokúša ujsť ako v marci pri prezidentských voľbách. Pokúša sa ujsť preto, že nechal krajinu rozkradnúť oligarchom a teraz nemá vôľu, odvahu ani silu to riešiť," povedal Lipšic.

 

Premiér svojimi náznakmi o možných predčasných voľbách reagoval na súčasnú politickú a spoločenskú situáciu, keď podľa neho opozícia burcuje ulicu, čo on osobne vníma ako "balkanizáciu" slovenskej politiky. Ako termín, kedy by jeho kabinet predčasne mohol skončiť, uviedol viackrát jún 2015.

 

"Nech sa páči, v júni pokojne si viem predstaviť, že podáme pánovi prezidentovi demisiu a ukážte, pán prezident, a ukážte všetci, čo ste teraz akože alternatíva, ako budete osem mesiacov riadiť túto krajinu. No to by bola teda veľká paráda," uviedol. Fico si nevie predstaviť, že by alternatívou k jeho vláde mohla byť koalícia šiestich alebo siedmich opozičných strán, na čo sa tu teraz podľa jeho slov hrá. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies