Opozícia: Čislákov prejav nereagoval na výčitky

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 12:25 • 2 min
Opozícia: Čislákov prejav nereagoval na výčitky

BRATISLAVA - Prejav ministra zdravotníctva Viliama Čisláka (nominant Smer-SD), ktorý predniesol pri jeho pokuse o odvolanie, vyvolal negatívne reakcie z radov opozície, poslanci Smeru sa ho zastali. Poslankyňa SaS Lucia Nicholsonová vyčíta ministrovi, že vo svojom prejave vôbec nereagoval na to, čo mu bolo vyčítané.

slovakia

left justify in out

 "Ja nerozumiem prečo ste nehovorili o predražených CT-čkách. Prečo ste nehovorili napríklad o tom, ako inými spôsobmi tunelujete naše zdravotníctvo, prečo ste nehovorili o tom, ako kšeftujete s limitmi," povedala Nicholsonová. Pýta sa ho, či sa naozaj chce chváliť zrušením prednostného vyšetrenia, ktoré podľa nej pacientom skôr poškodilo. "Nerozumiem, kto vám písal tento prejav, ale ja by som sa vážne zamyslela nad tým, či ho ešte zamestnávať," uviedla Nicholsonová.

 

Poslanec OĽaNO Jozef Viskupič konštatuje, že parametre schôdze boli jednoznačne dané, čakali vysvetlenie. "Vaše meno tým, že nerobíte to čo máte, skôr zametáte kauzy pod koberec, tak vychádza, že v zdravotníctve sa nám usídlil Vilo čistič a ten zametá kauzy pod koberec a k tomuto ste nepovedali ani pol slova,“ povedal Viskupič.

 

Na druhej strane poslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha označil Čislákov prejav za odborný a vecný. Naproti tomu stavia príhovor nezaradeného poslanca Daniela Lipšica, ktorého nazýva zdravotníckym analfabetom. "Nepovedal nič vecné a podporné, iba zneužíval emócie ľudí,“ konštatoval Blaha. Opozičným poslancom odkázal, že Čislák robí, čo môže a nemajú jediný dôvod ho odvolávať, je vo funkcii krátko a nemá žiadne maslo na hlave. "Viem, že pán poslanec Blaha je nervózny, lebo ako marxista obhajovať oligarchov je problém,“ kontroval Lipšic. Poslanec Anton Martvoň (Smer-SD) skonštatoval, že pokus o odvolanie je gólom opozície do vlastnej brány. Argumenty opozície sú podľa neho asi také silné ako trikrát vyluhovaný čaj.

 

Rokovanie mimimoriadnej schôdze s návrhom na vyslovenie nedôvery Čislákovi bolo prerušené, od jednej hodiny poobede začne ďalšia mimoriadna schôdza, tentokrát k reštrukturalizácii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies