Opozícia chce zdobrovoľniť príspevky do umeleckých fondov

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 09:28 • 2 min
Opozícia chce zdobrovoľniť príspevky do umeleckých fondov

BRATISLAVA - Príspevky do umeleckých fondov by sa mali z povinných zmeniť na dobrovoľné. Takúto zmenu navrhujú v novele zákona o umeleckých fondoch poslanci SaS a OĽaNO-NOVA. O právnej norme diskutuje parlament v úvode štvrtého rokovacieho dňa štvrtej schôdze NR SR.

slovakia

left justify in out

Príspevky do fondov, ktoré považuje opozícia za absurdné, sú povinní platiť príjemcovia autorských odmien a odmien výkonných umelcov. Ich výška sa zo zákona určuje percentuálnym podielom z ich hrubých príjmov. Umelecké fondy slúžia na podporu umeleckej činnosti.

 

"Povinnosť poskytovať túto zákonom ustanovenú odmenu ide nad rámec povinných daní a odvodov v porovnaní s ostatnými profesiami," tvrdí SaS a OĽaNO-NOVA.

 

Plénum dnes pokračuje v rokovaní o desiatkach opozičných návrhov zákonov. Hovoriť sa bude o obmedzení hazardu, sfunkčnení zákona o preukazovaní pôvodu majetku, ale aj o návrhu, ktorý má garantovať miesta v škôlke.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies