Opozícia chce viac poodkryť zmluvy na systémy finančnej správy

NETKY.SK • 6 Október 2015, 15:55 • 2 min
Opozícia chce viac poodkryť zmluvy na systémy finančnej správy

BRATISLAVA - Niektoré údaje z vyhradených zmlúv na informačné technológie finančnej správy by mohli byť prístupné aj verejnosti.

slovakia

left justify in out

Konštatoval to po utorňajšom poslaneckom prieskume na finančnej správe poslanec za Most-Híd Ivan Švejna, podľa ktorého by sa možnosťou zverejnenia takýchto údajov mal zaoberať aj parlamentný výbor na kontrolu činnosti Najvyššieho bezpečnostného úradu. „Stále existuje snaha opozičných poslancov nejakým spôsobom nájsť možnosť, aby sa daňoví poplatníci mohli dozvedieť, koľko to všetko stojí,“ povedal Švejna pre agentúru SITA.


Spolu s poslancom KDH Pavlom Zajacom si návštevu finančnej správy pritom vyžiadali kvôli zlyhaniu pri zasielaní údajov sociálnej a zdravotným poisťovniam. Vyžiadali si zmluvy a dodatky k zmluvám, ktoré sa týkajú informačného systému a zaujímali sa taktiež o jeho subdodávateľov. Ako tvrdí Švejna, od predstaviteľov finančnej správy dostali uistenie, že podobný prípad ako so zlyhaním pri zasielaní údajov pre poisťovne už nenastane, za otázne však považuje, či tak nákladný informačný systém vôbec mohol takúto chybu jednoducho pripustiť. Práve preto by podľa neho mali byť verejnosti dostupné aj niektoré v súčasnosti tajné údaje zo zmlúv finančnej správy na informačné systémy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies