Opozícia chce spoločné rokovanie výborov o zamestnávaní

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 12:11 • 2 min
Opozícia chce spoločné rokovanie výborov o zamestnávaní

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Miroslav Beblavý spolu s poslancom za SaS Jozefom Mihálom a poslancom OĽaNO Alanom Suchánkom doručili v utorok do parlamentu návrh na uskutočnenie historicky prvej spoločnej schôdze sociálneho, finančného a zdravotníckeho výboru venovanej zamestnávaniu.

slovakia

left justify in out

Poslanec Beblavý o tom informoval na svojom facebookovom profile. Reagujú tak na list Združenia podnikateľov Slovenska (ZPS), v ktorom združenie podľa poslanca informovalo o obrovskom náraste byrokracie pre podnikateľa, ktorý sa rozhodne prijať prvého zamestnanca.


"V tej chvíli sa na neho začne vzťahovať viac ako tisícka paragrafov, ktorých znenia odkazujú v takmer 900 odvolávkach približne na 600 ďalších predpisov a ich noviel. Podnikateľovi, ktorý pri zamestnávaní zanedbá niektorú zo svojich povinností, hrozí minimálne 20 rôznych pokút, ktorých úhrnná minimálna výška je bezmála 12 500 eur a úhrnná maximálna výška približne 1,4 milióna eur,“ uviedlo podľa Beblavého v liste ZPS.


Ak by sa podľa Beblavého túto bariéru podarilo aspoň čiastočne zredukovať, mohlo by to mať dramaticky pozitívny vplyv na tvorbu pracovných miest. Z listu je podľa prekladateľov návrhu zrejmé, že kľúčové problémy v tejto oblasti sú v gescii troch ministerstiev a troch parlamentných výborov - sociálneho, finančného a zdravotníckeho. "Problémy sú navzájom prepojené a prekrývajúce sa, takže individuálne a nekoordinované riešenia by mohli priniesť viac škody ako úžitku,“ tvrdí Beblavý.


Spoločné rokovanie týchto troch výborov by sa podľa neho malo konať za prítomnosti relevantných ministrov, kde sa by diskutovalo nielen o podnete zástupcov podnikateľov, ale mohla by nastať dohoda na pláne riešenia uvedených problémov. "Tento postup by sme považovali aj za signál schopnosti spolupracovať na témach, ktoré nie sú predmetom ideologického súboja - naprieč poslaneckými klubmi, keďže ide o vec spájajúcu ako koalíciu, tak aj opozíciu,“ dodal nezaradený poslanec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies