Opozícia chce odovzdať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze v pondelok

NETKY.SK • 5 Február 2016, 09:34 • 2 min
Opozícia chce odovzdať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze v pondelok

BRATISLAVA - Opozičné strany plánujú odovzdať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR k situácii v zdravotníctve a školstve v pondelok 8. februára. Informuje o tom OĽaNO-NOVA. Na iniciovanie schôdze je potrebných aspoň 30 podpisov. Rokovanie avizujú strany OĽaNO-NOVA, KDH, Most-Híd aj SaS.

slovakia

left justify in out

"Obrovské a denne narastajúce problémy a kauzy v školstve a zdravotníctve vyháňajú do ulíc, ale aj k výpovediam učiteľov i zdravotné sestry. A keďže vládny Smer odmieta ich situáciu riešiť, opozícia chce o problémoch diskutovať na pôde parlamentu," uviedol šéf klubu OĽaNO-NOVA Richard Vašečka.

 

Zdôraznil, že ide o aktivitu celej opozície. Tá sa podľa neho snažila situáciu riešiť najskôr na výboroch, ale vládna strana Smer-SD záujem o riešenie podľa opozície nemala. "Poslanci Smeru jasne demonštrovali, že jednoducho už nič riešiť nemienia, akoby sa ich tie problémy ani netýkali," povedal.

 

Na zlú situáciu v školstve upozorňuje časť učiteľov, ktorá štrajkuje. Žiada lepšie financovanie školstva vrátane vyšších platov. Premiér Robert Fico povedal, že pre učiteľov do volieb jeho vláda už nemôže nič urobiť, ale ak bude Smer-SD vládnuť ďalej, platy opäť porastú.

 

S ohodnotením a situáciou v zdravotníctve nie sú spokojné zas sestry. Tie podali v 11 nemocniciach výpovede. K februáru odišli z nemocníc stovky sestier a ďalším uplynie výpovedná lehota v marci. Sestry hovoria o krízovom stave. Podľa ministerstva zdravotníctva nejde o krízový stav. Rezort podal trestné oznámenie pre šírenie poplašnej správy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies