Opozícia chce na mimoriadnom výbore Čislákovu správu o zdravotníctve

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 12:45 • 2 min
Opozícia chce na mimoriadnom výbore Čislákovu správu o zdravotníctve

BRATISLAVA - Opozičné strany KDH a Most-Híd žiadajú ministra zdravotníctva Viliama Čisláka (nom. Smeru-SD), aby vypracoval správu o stave zdravotníctva na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Tiež, aby predstavil opatrenia na zníženie zadlženia a zlepšenie stavu v rezorte. Čisláka si chcú vypočuť na mimoriadnom rokovaní parlamentného zdravotníckeho výboru.

 

"Budeme žiadať predsedu výboru Richarda Rašiho (Smer-SD) o mimoriadny výbor," oznámil na dnešnom brífingu v parlamente exminister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH). Reagovali tak na to, že Smer-SD v pléne odmietol zaradiť do programu prebiehajúcej schôdze správu od Čisláka.

 

Opozícii sa nepozdáva zadlžovanie nemocníc. Uhliarik poukázal na dosiahnutú sumu 425 miliónov eur. "Ak pôjde zadlžovanie týmto tempom, tak sa môže stať, že bude ohrozená zdravotná starostlivosť pacientov," povedal exminister zdravotníctva.

 

Rovnako má opozícia výhrady voči bagatelizovaniu kauzy nákupu piešťanského CT prístroja. Kritizuje, že namiesto trestov dostávajú zodpovední teplé miestečka. Poukázali napríklad na exministerku Zuzanu Zvolenskú, ktorá by údajne mala ísť do Bruselu.

 

Problémom je pre opozíciu aj regulácia poplatkov v ambulanciách, ako ju schválil Smer-SD. Nepáči sa jej ani zrušenie možnosti prednostného vyšetrenia u lekára. "Pacient je pre Smer na poslednom mieste," vyhlásil Uhliarik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies