Opozícia chce iniciovať návrh na odvolanie Čaploviča

NETKY.SK • 11 Apríl 2013, 09:36 • 2 min
Opozícia chce iniciovať návrh na odvolanie Čaploviča

BRATISLAVA - Opoziční poslanci budú iniciovať návrh na odvolanie ministra školstva Dušana Čaploviča (Smer-SD). Je podľa nich škandalózne, ako vláda "odignorovala" uznesenie NR SR, ktoré ju zaväzovalo predložiť parlamentu do konca marca správu o stave školstva a systémových krokoch na podporu ďalšieho rozvoja v tejto oblasti.

slovakia

left justify in out

Okrem toho sú poslanci nespokojní aj s obsahom dokumentu, ktorý v stredu pod názvom "Správa o stave školstva na Slovensku na verejnú diskusiu" vláda zobrala na vedomie. Minister školstva ani po roku vo vláde nedokázal podľa poslancov jasne predstaviť konkrétne opatrenia, ktorými by sa situácia v školstve zlepšila. Namiesto garancií od ministerstva financií, že každoročne zvýši rozpočet školstva, hovorí správa o vízii konečného stavu v roku 2020, kritizujú poslanci obsah správy. Ako dodávajú, materiál schválený vládou môže poslúžiť na obohatenie verejnej diskusie, no nespĺňa požiadavky, ktoré vláde zadal parlament. 

Vyhlásenie podpísali Miroslav Beblavý (SDKÚ-DS), Arpád Érsek (Most-Híd), Martin Fronc (KDH), Martin Poliačik (SaS), Richard Vašečka (OĽaNO) a Jana Žitňanská (Nová väčšina).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies