Opozícia chce hovoriť o Ukrajine, je pripravená rokovať aj mimoriadne

NETKY.SK • 8 September 2014, 11:36 • 2 min
Opozícia chce hovoriť o Ukrajine, je pripravená rokovať aj mimoriadne

BRATISLAVA - Opozičné strany SDKÚ-DS, Most-Híd a KDH chcú na septembrovej schôdzi Národnej rady (NR) SR hovoriť o situácii na Ukrajine. Navrhnú to do programu schôdze, ktorá sa začne v utorok 9. septembra. Ak ich žiadosť neprejde, SDKÚ-DS bude iniciovať mimoriadnu schôdzu parlamentu k tejto téme. U Mosta-Híd má strana podporu. TASR to dnes povedali Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS) a František Šebej (Most-Híd).

slovakia

left justify in out

"Listom požiadame predsedu parlamentu Pavla Pašku (Smer-SD), aby dal možnosť poslancom dostať sa k informáciám. Chceme, aby nás prišiel do pléna informovať minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák," doplnil predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Jeho strana chce poznať geopolitické záujmy Slovenska, ale aj to, ako bude SR plniť záväzky voči NATO a EÚ.

 

Bugárovcom sa nepozdáva správanie premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý akoby veril len ruskému prezidentovi Vladimírovi Putinovi. Strana nesúhlasí ani s premiérovými vyjadreniami, že konflikt na Ukrajine je boj medzi Spojenými štátmi americkými a Ruskou federáciou. "Je to blud hodný Mariana Kotlebu," vyhlásil Šebej, ktorý šéfuje zahraničnému parlamentnému výboru.

 

Kritizuje aj to, že sa o Ukrajine radí premiér s tripartitou. "Je to nelegitímny orgán," zdôraznil s tým, že diskusia má prebiehať na pôde parlamentu, keďže sme parlamentná demokracia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies